Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca no pot acabar la urbanització de la llosa fins que Adif concreti com serà l’estació

Pere Regull ha recordat que en aquests moments l’estació de Vilafranca té un caràcter de provisionalitat que és inacceptable per a una capital de comarca i en ple segle XXI.

Coincidint amb l’inici de les obres a la plaça de la Creu de Santa Digna, l’alcalde ha lamentat que en aquests moments tot i les reiterades demandes fetes des de l’Ajuntament, Adif no ha fet cap proposta ni ha presentat cap projecte de com ha de ser l’estació definitiva de Vilafranca. Davant d’aquesta situació, Regull ha recordat que no es pot tirar endavant des de l’Ajuntament cap projecte d’urbanització d’aquella zona.
Regull ha recordat que fa més de 10 anys que Vilafranca espera que es pugui resoldre el tema del pas del tren per dins de la vila amb el soterrament, la cobertura total de les vies i la posterior urbanització de la llosa. Un tema que no depèn únicament de la voluntat de l’Ajuntament, sinó que està totalment lligat a les accions que ha d’acabar de fer Adif.
Davant d’aquesta situació, Regull ha recordat que des de l’Ajuntament són contraris a facilitar el pas de corredor mediterrani i el seu ús per els trens de mercaderies, sense que abans es doni solució a les qüestions pendents a Vilafranca.
On sembla que sí podria haver-hi alguna solució és a allargar les vies mortes de l’estació de Vilafranca. En aquests sentit Regull comenta que s’està en converses amb Adif Barcelona per tal de donar compliment el que es preveia en el conveni que es va signar l’any 2004. Donant més metres a les vies mortes, s’aconseguiria que dormissin a Vilafranca els trens que venen des de Bellaterra i també els de la zona de Tarragona.
No tant positives son les sensacions quan es tracta de parlar amb Adif a Madrid. Des de l’Ajuntament diuen no haver rebut resposta ni sobre les demandes de cobertura de les vies fins el pont de Moja ni a la de la ubicació de l’intercanviador que es proposa des de Tarragona, Reus i Vilafranca. Regull denunciava que no és que les respostes siguin negatives al que es planteja des de Vilafranca, sinó què directament no hi ha cap resposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: