Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní aprova el pressupost municipal del 2018 amb l’únic suport dels grups del govern

El govern aprova en solitari el pressupost municipal del 2018. Es destinarà un milió d’euros en inversió. L’inici del projecte d’una nova pista polivalent coberta serà una de les principals prioritats

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha aprovat el pressupost per el 2018 de 15.141.647€. La proposta només va tenir el suport del govern del PDeCAT i ERC, mentre que tota l’oposició va votar-hi en contra.
El pressupost s’incrementa en més d’un milió i mig en relació al del 2017. L’augment és en part per un canvi comptable, en què s’incorpora la gestió indirecta de la Casa dels Avis, més de mig milió d’euros, o l’ingrés de les Meses de Concertació, per valor de 750 mil €.
Josep Subirana, nou regidor d’Hisenda, va subratllar la posició continguda del govern pel que fa a la previsió d’ingressos. En l’apartat de despeses, va destacar l’augment de 165 mil euros del capítol de personal, amb la posada en marxa de la nova biblioteca al Centre Cultural o la nova plaça de tècnic de mercats i comerç. En el capítol d’inversions, va dir que amb el tancament de l’exercici 2017 i la definició del romanent, el govern impulsarà un segon bloc de inversions. En aquesta primera fase es comptarà amb més d’un milió d’euros, dels quals 90.000 s’obriran a un procés participatiu que es posarà en marxa en breu.
Alguns projectes per al 2018 són la millora del cementiri de Monistrol, l’arranjament del carrer Sant Pere, o la primera fase de la pista polivalent del carrer Gelida. Des d’ERC es va accentuar la voluntat del govern de mantenir i millor els serveis municipals, i van recordar que, un any més, es destinarà l’1% a projectes de Cooperació al Tercer Món.
El PP va expressar la negativa al pressupost, però sense oferir cap argument del vot.
ICV va assenyalar partides en què consideraven que calia majors recursos, com la Ràdio municipal, Joventut, Salut o Cultura, alhora que demanava donar solució a la manca d’espais d’oci nocturn per als joves i a nivell cultural per a les arts escèniques.
La CUP va lamentar la manca de component social i participatiu del pressupost. Va considerar-lo continuista, i amb poca ambició en el procés participatiu.
El PSC va exposar una llarga bateria de retrets al govern i va acusar-los d’indefinició i d’una gestió erràtica. El grup socialista va recordar promeses electorals com la ruta de la salut, el viver de caves o la col·laboració amb l’Ateneu, de les quals, van dir, no se’n sap res, i va reclamar una projecte clar pel que fa al turisme.
En quant a les inversions, van fixar com a prioritàries l’arranjament de la zona esportiva, abans de posar en marxa un nou equipament. Només va salvar un parell de propostes, com les noves pistes d’skate, una proposta que el PSC va proposar i al qual el govern es va comprometre, o l’actuació al passatge Santa Eulàlia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: