Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Activitat divulgativa a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès per nens i nenes d’entre 5 i 12 anys

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, en col.laboració amb l’Arxiu Municipal de Sant Cugat del Vallès, ha organitzat una activitat divulgativa.

Amb la figura del personatge del ratolí Ot el Paperot com a mestre de cerimònies i fil conductor de la trobada, l’objectiu de l’activitat se centrava en el fet que els més petits preguin consciència de la importància de disposar d’un equipament com un arxiu i que, al mateix temps, aprenguin a conservar els documents com una manera de conèixer i preservar la nostra pròpia història.

Fins a 30 nens i nenes van omplir totes les places disponibles en una mostra palpable de l’interès que va despertar aquesta cita nadalenca. L’Arxiu Municipal de Sant Cugat del Vallès fa temps que es dedica a divulgar la seva tasca i ara ha arribat fins Vilafranca del Penedès amb la mateixa meta que la resta de trobades que realitza al llarg de l’any.

Els participants, a més de veure de primera mà com funciona i s’estructura un equipament com aquest, també van tenir la possibilitat de realitzar un taller per a crear el seu propi arxiu per a desar-hi els records personals. Agrupats al voltant de la coordinadora de l’arxiu santcugatenc, els nens i nenes van disfrutar contruint-los.

Els nens i nenes van haver de portar documents importants de les seves pròpies vides individuals i familiars per a omplir l’arxiu. Fotografies, dibuixos, cartes o entrades de tota mena d’espectacles van ser els elements més habituals a la trobada. Tots ells van poder prendre consciència que guardar la informació acumulada durant els anys no és una tasca fàcil i que la feina que realitzen els arxius públics és de vital importància pensant en el futur d’ells mateixos i de tots els que els hi vinguin al darrera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: