Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ruth Troyano reclama dignitat, des dels propis oficis, per la feina ben feta en el seu pregó

Troyano va fer una comparació entre el periodisme, la pagesia, la ramaderia i la vitivinicultura tot destacant la precarietat a la qual es veuen sotmeses moltes de les persones que s’hi dediquen

La periodista especialitzada en enoturisme i enocomunicació era l’encarregada de pronunciar aquest dimecres al vespre el pregó de la Fira del Gall de Vilafranca, que aquest cap de setmana celebra la seva 353 edició. Ruth Troyano va començar el seu pregó amb el poema de Joan Vinyoli ‘Dies al camp’. Va reivindicar el gall i els vins del Penedès com a aliments i escalf pel cos i l’ànima.

Citant Montserrat Roig, la periodista també va posar de relleu el paper d’aquest aliments en els bons moments de la vida.

Troyano també va fer una comparació entre el periodisme, la pagesia, la ramaderia i la viticultura tot destacant la precarietat a la qual es veuen sotmeses moltes de les persones que es dediquen a aquests camps. La periodista reclamava la dignificació de la feina ben feta sense caure en el lament.

Amb un pregó àgil i ple de referències literàries, poètiques i culinàries, Troyano va transmetre precisament la seva passió per les coses fetes amb entusiasme i amor, des de criar galls i gallines a elaborar un bon vi o fer un reportatge que valgui la pena llegir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: