Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ramon Riera diu que el 155, tancant les oficines d’ACCIO, ha perjudicat el sector del cava

Després de reunir-se amb cellers i caves del Penedès considera que aquesta decisió ha perjudicat la internacionalizatció de les empreses del sector.

El candidat penedesenc Junts per Catalunya, Ramon Riera, ha continuat la seva roda de contactes amb sectors productius de la comarca, i concretament aquest dimarts es reunia amb representants de cellers i caves per tal de recollir neguits i preocupacions.
Així, Riera considera que l’aplicació de l’article 155 ha tingut repercussió directe en el sector, ja que per exemple ha comportat el tancament de les oficines d’ACCIO que feien promoció exterior.
Riera comentava també què, per exemple, des del Ministerio d’Agricultura es vol impulsar una ampliació de la superfícies de vinya dins de la D.O Cava, que des del Consell Regulador no consideren necessària.
Riera considera que des d’aquestes empreses es voldria realment que la construcció d’un nou país que defensa Junts per Catalunya i que hauria per exemple que es poguessin gestionar des d’aquí els impostos que genera l’activitat empresarial del país.
En clau empresarial, ha retret que precisament fos el govern de l’estat el que donés totes les facilitats per tal que empreses catalanes traslladessin la seva seu social fora de Catalunya; i ha apuntat també que cellers i caves del Penedès cada cop s’han centrat més en l’exportació, motiu pel qual possibles boicots en el mercat interior no son tant preocupants com en altres anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: