Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Antoni Roig presenta ‘Abans de la boira’

Pep Antoni Roig imagina què passaria si cau el campanar de l’església d’un poble a ‘Abans de la boira’, la novel·la guanyadora del primer Premi Anna Maria de Saavedra.

Pep Antoni Roig és el guanyador de la primera edició del Premi Anna Maria de Saavedra amb la seva novel·la ‘Abans de la boira’. Segons el jurat, l’obra està farcida de referències literàries i ha estat escrita per una persona que domina la llengua en tots els seus registres. ‘Abans de la boira’ és una novel·la curta que posa en contacte dos personatges: un professor d’Història de l’Art a la Universitat de Siena que acaba de trencar amb la parella i torna a casa per assistir a l’enderroc del campanar de l’església del seu poble, l’imaginari Bellaplana, a l’Alt Penedès, i un camioner de la Catalunya Nord.

Pep Antoni Roig ha presentat la novel·la aquest dimecres a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. L’autor explica que, fa uns anys, es va haver de protegir i reparar el campanar de l’església del Pla del Penedès, el poble on resideix, i això va generar certa expectació entre el veïnat. Al llibre, l’escriptor imagina que passaria si un poble perd un referent com aquest.

L’autor parteix d’aquesta pèrdua per analitzar un seguit de temes molt més complexos que tenen a veure amb la pròpia societat.

El premi Anna Maria de Saavedra, organitzat conjuntament per Edicions i Propostes Culturals Andana i La Cultural llibreria amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, consisteix en l’edició i distribució de l’obra guanyadora a les llibreries de tots els territoris de parla catalana de cara a la campanya de Nadal i Reis. S’acompleix així l’objectiu del premi de seleccionar l’obra d’un autor inèdit, resident a la comarca de l’Alt Penedès, per tal de publicar-la i contribuir a impulsar la trajectòria literària del seu autor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: