Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un terç dels treballadors de la sanitat a Vilafranca ha secundat la vaga

L’hospital comarcal de l’Alt Penedès i els Centres d’Atenció Primària de Vilafranca han garantit els serveis mínims.

La infermera i adjunta a la direcció del CAP Vilafranca Nord, Rosa Cañestro, explica que en el cas dels ambulatoris els serveis mínims són per garantir casos d’urgències.

En el cas del CAP Nord en concret aquest matí hi havia 2 metges, 2 infermeres i 3 professionals administratius per garantir aquests serveis.

D’altra banda la decisió de secundar o no la vaga és personal. Per això no es pot saber quants professionals faran vaga o no fins el mateix dia. Al matí tres quarts de la plantilla de l’ambulatori ha anat a treballar.

Un dels aspectes que ha quedat afectat perquè no es podia garantir el transport de les valises ha estat el de les extraccions de sang, que avui no s’han pogut fer. D’altra banda a l’Hospital Comarcal 79 persones del torn de matí han secundat la vaga, el que suposa un 34%. A l’hospital els serveis mínims són molt elevats, perquè s’ha de garantir el funcionament de les urgències i de l’atenció a les plantes d’hospitalització. En canvi sí que hi ha hagut força seguiment de la vaga a les consultes externes, on la majoria de professionals no ha anat a treballar. Respecte als quiròfans, 3 estaven tancats, i es manté en funcionament el d’urgències i el de programació per temes oncològics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: