Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El seguiment de la vaga al sector industrial ha estat baix

A diferència de l’anterior aturada de país del passat 3 d’octubre en aquesta ocasió les patronals i els sindicats majoritaris no han donat suport a la convocatòria de vaga general.

Això s’ha deixat notar en general, però en major mesura als polígons industrials on les empreses estaven en funcionament. La Federació Empresarial del Gran Penedès, la patronal que agrupa les antigues ADEG i UEP, no ha emès cap comunicat de suport a la vaga. Un dels representants de la junta directiva, Joan Comas, de l’empresa Transports Coral, assenyala que cal saber l’objectiu que es persegueix quan es plategen determinades accions, i analitzar si les accions ajuden a aconseguir-los. En aquest sentit creu que aquesta vegada no tocava una vaga general.

Respecte al seguiment de la vaga creu que ha estat desigual però que en l’àmbit de la indústria no ha estat majoritari.

Justament la seva empresa, dedicada al transport de mercaderies, ha estat una de les més afectades, no tan per el seguiment de la vaga per part dels treballadors, sinó pels problemes que al llarg de tot el dia s’han produït amb el talls de carreteres.

Per aquest motiu Joan Comas parla d’una vaga amb efectes més per circumstàncies alienes que no pas per voluntat.

De fet als polígons industrial del Penedès s’hi podien veure molts cotxes de treballadors i moviment de vehicles que denotava que l’activitat industrial estava en marxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: