Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
54 persones van participar en la 6a Festa del Gos al Parc de la Rambla de Sant Sadurní

54 persones van participar en la 6a Festa del Gos al Parc de la Rambla de Sant Sadurní

Diumenge es va celebrar la 6a Festa del Gos al parc de la Rambla, amb entrenament popular de Canicross, tallers infantils, exhibicions, parades, informació per part de les protectores i la desfilada.

El gos més guapo va ser Buby, Galgo Afgano de Hamlet Cardozo; el més simpàtic: La Border Collie Ona, un cadellet de David Gros; i el gos més educat va ser la Terra, el Teckel de l’Alejandro.
Durant l’entrenament popular de canicross, els membres de Canicross Penedès van explicar el fonament d’aquest esport d’equip i van mostrar els arnesos, corretges i la resta d’equipament necessari per practicar-lo. Un grup de participants va poder experimentar-ho durant uns 5 quilòmetres fins al llac de Can Codorniu; durant l’ exhibició de gossos tofonaires, els responsables de ‘Tòfona de la conca’ van oferir una exhibició amb quatre gossos, explicant com s’ensinistren per a la recerca d’aquest fong i van oferir dues demostracions de la gran capacitat olfactiva d’aquests animals; les Protectores d’animals, per la seva banda, van explicar les situacions complicades que pateixen els gossos acollits i les possibilitats d’adopció.
Un dels objectius de la festa del gos és fomentar el civisme i la convivència ciutadana. Per això des del Servei de Salut es recorda que les persones posseïdores de gossos els han de censar obligatòriament a l’Ajuntament, en un tràmit que és gratuït; tenir-los identificats amb microxips homologats i recollir-ne les defecacions per donar compliment a l’ordenança de tinença d’animals domèstics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: