Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tots els grups municipals de Vilafranca, excepte el PP, van donar suport a la concentració

L’Ajuntament de Vilafranca va mostrar el suport a la concentració que demanava la llibertat pels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Ho va fer de dues maneres.

En primer lloc suspenent el Ple municipal ordinari que s’havia d’iniciar a la mateixa hora de la concentració. I en segon lloc amb la presència també de l’alcalde i dels regidors de tots els grups municipals, excepte el del PP, a la concentració. Es van situar a peu de plaça, darrera dels encarregats de pronunciar els manifestos de suport, i amb espelmes a la ma.

Acabat l’acte el programa en directe que van oferir Ràdio Vilafranca i Penedès TV, va recollir algunes opinions dels representants polítics. L’alcalde, Pere Regull, lamentava que a l’estat espanyol s’hagi de lluitar encara per defensar la llibertat d’expressió, i destacava que molts dels presents hi eren, no només per reclamar la independència sinó sobretot pels drets democràtics. L’alcalde explicava també que el fet d’haver de suspendre la celebració d’un Ple municipal demostra la importància de la situació que estem vivint a Catalunya. Per la seva banda el regidor portaveu de la CUP, Marcel Martínez, apuntava que cal donar suport a persones innocents que estan a la presó i lamentava que hi hagi presos polítics. També assenyalava que la reacció de l’estat era previsible, perquè és un estat repressor.

La portaveu republicana, Mònica Hill, apuntava que l’Ajuntament es volia sumar a l’escalf de la ciutadania cap als empresonats, i apuntava que caldrà continuar reivindicant perquè el govern de l’estat no vol negociar.

Mònica Hill mostrava també el seu suport a la decisió de suspendre el ple i convocar-ne un d’urgent per l’endemà amb alguns punts que necessitaven una aprovació urgent, com ara les ordenances. També en aquest sentit es pronunciava al portaveu del grup municipal de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat.

Respecte a la concentració ciutadana, Arnabat apuntava que és un fet històric que la mobilització ciutadana engegada l’1 d’octubre es continuï mostrant ferma.

Arnabat assenyala que la reivindicació va més enllà de la independència i arriba fins a la reclamació de democràcia i llibertat.

Per la seva part, el regidor portaveu del grup del PSC, Francisco Romero, que també era ahir en aquesta concentració, ha explicat aquest matí en l’espai del Contrapunt que des de la seva formació volien també mostrar el seu rebuig a aquesta decisió d’empresonament incondicional de Sánchez i Cuixart. Per Romero, el que cal és més diàleg polític, i considera que aquesta mesura no ajuda a rebaixar la tensió i que per tant no és el camí.

Des del PSC de Vilafranca consideren que part de la solució del problema que es viu actualment a Catalunya passaria per fer fora del govern a Madrid un PP que ha provocat i motivat bona part del conflicte amb les seves accions i també amb les seves innacions.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: