Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El seguiment de l’aturada a escoles i instituts de l’AP és generalitzat

La majoria de mestres i treballadors dels centres escolars de la nostra comarca secunden l’aturada general i hi ha escoles i instituts tancats o bé amb serveis mínims, segons el sindicat USTEC-STEs.

Una de les escoles tancades a Vilafranca és l’Estalella i Graells que en un comunicat aposta per la democràcia i l’amor com a valors que ens acompanyin i explica que molts mestres faran vaga “perquè els fets que van passar diumenge són tan greus que Europa i el món sencer ha de ser testimoni que no ens quedarem callats” i afegeix que “farem vaga perquè no deixarem que la força guanyi a la raó”.

Altres escoles tancades són la Pau Boada, l’escola de Les Cabanyes, l’escola El drac de Pacs, la de Sant Quintí o l’institut Milà i Fontanals. A les escoles de Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelles de Foix i Les Fonts de Gelida no hi ha anat alumnes i també han tancat portes segons el sindicat USTEC.

Als instituts Eugeni d’Ors, Alt Penedès, El Foix dels Monjos i al de Sant Martí Sarroca fan serveis mínims. Igual que a l’escola martinenca, on al matí tenien 8 alumnes, Sant Joan de Mediona amb un únic alumne, Olesa de Bonesvalls amb 14 alumnes, Santa Margarida i els Monjos i a les escoles vilafranquines Baltà Elias, on hi ha uns 40 alumnes, Mas i Perera, amb 4 alumnes, o la Dolors Piera.

Segons dades d’USTEC-STEs a l’IES gelidenc dels 41 professors en plantilla, 36 secunden l’aturada de país i a l’escola Montcau, dels 33 mestres, 21 també la secunden.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: