Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Emoció i ganes de participar dels vilafranquins al referèndum d’avui diumenge 1 d’octubre

Al llarg del matí de diumenge, centenars de vilafranquins i vilafranquines han passat per cada un dels col·legis electorals habilitats a la vila per decidir el futur polític de Catalunya.

Per evitar que es precintessin els centres, alguns fins i tot s’hi han quedat a dormir. És el cas de la Júlia Pujol i el Marc Martín que han fet nit a l’Arxiu Municipal. Martín destacava han estat força persones i explicava que al matí de seguida ha vingut gent.

Les llargues cues davant els punts de votació han estat la tònica habitual a les diverses escoles i centres de votació. Passades les 9 del matí, i amb un retard per un problema informàtic amb la web de la Generalitat, s’han anat obrint les portes i tothom ha pogut anar votant. El Jan González i el Pau Rosich també han dormit a l’escola Pau Boada. Molts emocionats perquè era el primer cop que participaven en una votació política, explicaven que la nit se’ls hi ha fet molt curta.

Altres vilafranquins com l’Oriol Díaz i Meritxell Martí ho han seguit des de les xarxes socials i han decidit anar-hi a primera hora per donar suport.

A banda de les qüestions informàtiques, també hi ha hagut alguna incidència puntual amb alguna persona que no trobava la seva mesa. És el cas del pare de la Mireia Quintana.

La Biblioteca Torras i Bages també ha agrupat força gent fent cua. La Lourdes Via i el Ramon Senabre estaven escandalitzats amb l’actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Els vilafranquins i vilafranquines, en principi, podran seguir votant fins a les 8 del vespre als respectius col·legis electorals.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: