Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les interioritats dels previs a l’1 d’octubre es revelen al llibre “Vam fer un referèndum”

El llibre obra de l’historiador Andreu Pujol recull declaracions de protagonistes dels mesos previs al referèndum, amb la particularitat que no se’n citen les fonts.

Dimecres al vespre a l’Escorxador de Vilafranca es presentava el llibre que ha escrit l’historiador Andreu Pujol al voltant de tot el que va passar a Catalunya l’1 d’octubre. Un llibre, com ell mateix explica, que té la particularitat que recull “of de record” les opinions i consideracions de protagonistes en primera persona relacionats amb l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Com remarca Pujol, s’expliquen moltes coses que no se sabien, sense citar les fonts directes per garantir-ne l’anonimat.
La primera idea d’Andreu Pujol era relatar els fets des de l’anunci de la voluntat de fer el referèndum fins a la seva celebració; però al final ha anat més enrere en el temps per afrontar també el relat no només de la darrera legislatura, sinó també de l’anterior.
Pujol considera que l’octubre de l’any passat van passar coses destacables, ja que una part important de la societat catalana es va rebel·lar contra l’estat. Però encara és aviat per saber com afectarà al futur.
Remarca que el referèndum el va fer la gent, però també alguns polítics que són els que ara estan assumint les principals conseqüències. Gent que volia defensar el que considerava just, que és diferent del que l’estat considera legal.
En aquest sentit, Andreu Pujol considera que si no s’arriba a una solució acordada és possible que fets com els del passat 1 d’octubre es repeteixin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: