Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els síndics de greuges de Catalunya en defensa dels drets i les llibertats dels ciutadans

20 Síndics i Defensors Locals de Catalunya, entre els quals la síndica de Vilafranca, Glòria Valeri, han emès un comunicat des de la seva funció de garants dels drets humans als municipis.

En el manifest exposen el seu rebuig cap a qualsevol tipus d’acció clarament contrària als drets fonamentals recollits constitucionalment i estatutària, i que pugui ser antagònica al que recullen els tractats internacionals ratificats pel propi Estat espanyol.

Per això creuen que la crida a declarar de càrrecs electes, així com la retenció de treballadors públics i privats, no afavoreixen en absolut al diàleg. Consideren que aquestes mesures posen en perill, directament, les llibertats d’expressió i d’informació, quan resulta que aquests drets són les bases que han de sostenir qualsevol model polític democràtic, això sense entrar a valorar que tota acció judicial, així com qualsevol acció encaminada a combatre fets delictius, ha d’estar inspirada pel principi de proporcionalitat. La defensa dels drets és la funció més bàsica que comparteixen els Síndics i Defensors locals de Catalunya, per tant, condemnen qualsevol acció que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets, i manifesten públicament que seguiran treballant per garantir-los.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: