Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 1.800 persones van assistir a l’acte d’ERC a la plaça Penedès de Vilafranca

L’acte estava anunciat amb la presència de nombroses figures destacades dels republicans, però a més s’hi va afegir la sorpresa de la presència també del vicepresident Oriol Junqueras.

Junqueras va utilitzar la llengua castellana per dir des de Vilafranca que, amb el referèndum de Catalunya, Espanya té l’oportunitat de renéixer democràticament. També va apuntar que la lluita per la independència és per millorar el país en aspectes socials i econòmics, però també per ajudar a canviar Espanya.

L’acte, amb una plaça del Penedès plena a vessar amb unes 1.800 persones, el va iniciar la regidora portaveu d’ERC a Vilafranca, Mònica Hill, mostrant una papereta. I desprès del discurs de Junqueras va ser el torn de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que va assenyalar que també les organitzacions agràries han organitzat tractorades.

Tot seguit va intervenir el conseller d’Afers i Relacions Institucionals, Raül Romeva, que va insistir que “votar no és delicte, i fer un referèndum no és delicte”.

Per la seva banda la secretària primera de la Mesa del Parlament, Anna Simó, va defensar que “tot el que hem guanyat de drets socials i llibertats amb les lluites de molts anys no ens ho poden arrabassar ni 12 magistrats d’un Tribunal Constitucional, ni un govern ple de corruptes com el PP”.

Al final va entrar a escena la secretària general d’ERC, Marta Rovira, acompanyada d’una urna on poder votar.

Fent balanç la regidora Mònica Hill parlava d’un acte molt emotiu, que demostra les ganes de la gent d’anar a votar i que no es farà ni un pas enrere.

Un cop acabats els parlaments moltes de les persones presents es van acostar per fer-se una foto amb els polítics i per votar a l’urna.

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: