Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cercavila ha permès veure les novetats de la festa major 2017

L’encesa de la tronada ha donat pas a l’inici de la cercavila, encapçalada com sempre pel Drac de Vilafranca.

Els balls, acompanyats pels músics, han anat enfilant la rambla Nostra Senyora amunt cap a la font de Sant Magí i han permès que el públic que s’aplegava al seu voltant pogués veure algunes de les novetats de la festa major 2017.

El Ball d’en Serrallonga estrenava nou vestuari, dissenyat per Blanca Ferré. Com explica la Marina Ferré, que fa de Joana, els nous vestits busquen dotar de personalitat cadascun dels personatges que intervenen al ball.

Una altra de les novetats que s’han pogut veure en aquesta primera cercavila de la festa major de Vilafranca és la incorporació de dones al Ball de l’Àliga. La Marta Surià i l’Àngels Piñol ens expliquen que han treballat dur durant els mesos previs a la festa. També diuen que ser les primeres dones en ballar l’Àliga és un orgull i un desafiament.

Entre la resta dels balls de la festa major vilafranquina, aquest 2017 destaca l’estrena d’una nova colla de bastoners, la tretzena.

Els membres del ball estaven vivint els seus primers moments a la festa amb eufòria.

I un altre protagonista indiscutible d’aquesta cercavila és el públic, sobretot els nens i nenes que s’han aplegat ben a prop per no perdre’s cap detall. El Saúl duia les figures de l’Humbert i la Roseta a les mans i tenia moltes ganes de veure els Capgrossos en acció.

La cercavila ha començat a arribar a la Plaça de la Vila una mica abans de les dues del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: