Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espectacle Jazz – The Story obre aquesta nit els concerts del Vijazz a la Plaça Jaume I

Aquest dijous a la tarda, els músics, sota la direcció artística de Vincent Herring, assajaven a les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música.

Al febrer de 1917 es va publicar el primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa. Aquest disc va suposar per a molts el naixement del llenguatge musical que trasbalsaria el segle XX. Coincidint amb el centenari del primer àlbum, l’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès s’inaugura amb l’espectacle Jazz-The Story. Celebrating 100 years of jazz recording, a càrrec d’un conjunt nord-americà format per alguns dels millors exponents del jazz internacional actual.

La banda començarà la seva gira per Europa a l’escenari principal del Vijazz.

Jazz – The Story oferirà un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz. Des dels anys 20 i 30 amb el ragtime i el swing, fins el bebop dels 40, el cool dels 50 i les noves formes que sorgeixen a partir dels 60 amb el jazz modal o el free, passant per les fusions amb la bossa nova, el latin i el rock.

A banda de Vincent Herring, a la formació destaquen noms d’absoluta referència com els saxofonistes James Carter i Eric Alexander, els trompetistes Jon Faddis i Jeremy Pelt, i el trombonista Steve Turre.

I completa la banda una secció rítmica de divisió d’honor formada per Mike Ladonne, al piano i als teclats; Kenny Davis, al baix, i Carl Allen, a la bateria. Els membres de la banda, reunits expressament per l’aniversari, han treballat amb artistes de l’alçada de Ray Charles, Art Blakey, Frank Sinatra o The Rolling Stones, entre molts altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: