Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació d’ADF Penedès Garraf presenta el nou remolc per al vehicle d’emergències

Aquest dimarts al matí es feia la presentació oficial de l’equipament del remolc per al vehicle d’emergències per incendis forestals del punt de trànsit de coordinació per ADF a La Muntanyeta de Moja.

Abans de presentar aquest nou equipament, des de la Federació ADF Penedès Garraf, el seu coordinador, el Xavier Xorto feia una previsió de la campanya forestal que tot just acaba de començar. Xorto comentava que el risc d’incendi cada vegada és més gran a causa del canvi climàtic. Climatològicament parlant l’estiu aquest any va començar al mes de maig i, per tant, és possible que el seu final arribi també abans de temps. Amb l’objectiu de poder controlar de la millor manera els incendis forestals s’ha posat a disposició de la Federació d’ADFs Penedès Garraf un remolc de punt de trànsit que va coordinat amb el vehicle de comunicacions, a més de tot un sistema informàtic per a gestionar els punts d’emplaçament dels voluntaris i vehicles abans i durant l’incendi. El programa informàtic de gestió té l’objectiu de localitzar en tot moment els voluntaris i traslladar aquesta informació als bombers ja que són ells qui tenen el comandament. En la línia de poder treballar millor en la prevenció i extinció d’incendis, actualment s’estan instal·lant noves càmeres de vigilància a tot el Penedès i el Garraf que emeten en temps real el que està passant al territori. Aquests 6 nous dispositius se sumen als 12 que ja hi havia al terme de Subirats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: