Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre Cultural de Sant Sadurní ha de ser a partir de setembre un referent cultural i social

Aquest dissabte al migdia el nou Centre Cultural obria les seves portes per primera vegada amb una visita institucional al remodelat edifici de les “Escoles Públiques” de la plaça Nova de Sant Sadurní

L’alcaldessa, Maria Rosell i una representació del consistori visitaven la instal·lació acompanyats pel conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, així com diversos alcaldes i autoritats de la comarca.
Un centenar de veïns i veïnes també van participar d’aquesta visita per veure l’interior d’aquest equipament que a partir del setembre serà la seu de la nova biblioteca municipal. Durant l’estiu s’instal·larà tot el mobiliari i documents, així com tot l’equipament informàtic per tal que el servei pugui reprendre l’activitat amb l’inici del curs escolar.
El Conseller de Cultura, en un dels seus primers actes oficials, destacava que es tracta d’un equipament que ajuda a donar vida i llibertat i que promouen espais de lectura públics.
Puig remarca que Catalunya s’ha aixecat a partir dels llibres, mentre que altres estats ho han fet a partir de les espases. El Conseller considera que el país viu un moment important a nivell cultural.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Sadurní ha recordat que fa 5 anys que s’està treballant en la remodelació d’aquest espai. Rosell ha insistit que serà un centre viu i actiu per a tots els veïns.
Per la seva banda, Mercè Conesa ha posat en valor la tasca de la Diputació donant suport a tots els municipis de la demarcació per millorar la qualitat de vida de la població, els serveis i els equipaments públics.
El nou edifici, que preserva la façana original i part de l’estructura de l’edifici però incorpora un nou i modern cub a la part posterior, compta amb una superfície total d’uns 2.350 metres quadrats, repartits en tres plantes. Disposa d’una sala d’estudi, sales d’estudi i formació, una sala d’actes polivalent amb capacitat per a 70 persones, a més de l’àrea infantil i sala de revistes.
Un dels trets més característics és un pati interior que connecta amb diversos espais i que dóna una sortida a l’exterior sense haver de sortir de l’edifici, amb possibilitat per acollir actes i espectacles.
A més de la biblioteca municipal, El Centre Cultural acollirà també en la propera fase l’Arxiu Municipal, que s’hi ubicarà a la planta baixa, i aules de l’Escola d’Adults.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: