Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní ha commemorat els 25 anys com a subseu olímpica als Jocs de Barcelona 92

Dilluns, coincidint amb el 25è aniversari de l’arribada de la flama olímpica, es va celebrar a l’Ajuntament un acte de commemoració.

L’acte va reunir exregidors del consistori de l’època, representants d’entitats, col·laboradors i voluntaris que van participar en aquell esdeveniment històric.

La regidora d’Esports, Laura Salvador, va obrir el torn de parlaments recordant que Sant Sadurní va ser una de les 15 subseus olímpiques.

Marcel Gabarró, l’alcalde de Sant Sadurní durant els Jocs Olímpics, va inspirar-se en el poema d’Ausiàs March Veles e Vents com a metàfora de l’esforç que tots els agents implicats, institucions, entitats i la societat civil, van realitzar conjuntament per assolir un gran èxit organitzatiu dels Jocs.

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, convidat a l’acte, va posar èmfasi en la transformació i salt endavant que van viure Barcelona i les ciutats olímpiques amb l’organització dels Jocs, i va agrair l’esforç a tots els que hi van participar.

I per cloure els parlaments,  l’alcaldessa Maria Rosell es va referir a la passió i energia amb què Sant Sadurní va acollir els Jocs, reconeixent la feina realitzada per l’Ajuntament en aquella etapa.

L’Ajuntament va obsequiar amb unes plaques commemoratives a persones destacades en l’organització dels Jocs a Sant Sadurní. Enre d’altres a Manuel Sanz, coordinador de l’Àrea 92; l’exalcalde Marcel Gabarró; en memòria a Joan López, responsable de comunicació, i també a les llegendes de l’hoquei sadurninenc, Enric Roca i Santi Carda, que van ser portadors de la torxa olímpica.

Posteriorment a la plaça de l’Ajuntament es va fer una foto commemorativa amb els voluntaris olímpics, autoritats i personalitats que van col·laborar i participar d’aquest esdeveniment històric.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: