Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Primera promoció d’alumnes que ha crescut amb els consells del Capità Vitamines

El programa Infadimed de nutrició i hàbits saludables clou la formació de la seva primera promoció a l’escola Estalella i Graells en ple creixement.

El programa Infadimed, infància i dieta mediterrània, promogut pels professionals del servei de Pediatria de l’Alt Penedès, ha tancat la formació de la primera promoció d’alumnes que han crescut amb els consells del capità Vitamines i els seus amics. Infadimed es basa en una sèrie d’animació que mostra a nens i nenes, des de P3 fins a sisè de primària, consells per tenir una alimentació i uns hàbits saludables basats en la dieta mediterrània. Un equip integrat fonamentalment per infermeres de pediatria visita les aules sis cops cada curs i treballa els temes a través dels capítols de la sèrie. L’infermer Jordi Fernández Blanco, coordinador del programa, explica que estan detectant resultats positius en el canvi d’hàbits gràcies, sobretot, a la implicació dels mateixos nens i nenes i a la complicitat que s’ha generat amb els personatges del Capità Vitamines.

El programa Infadimed va començar com a prova pilot fa sis anys a l’escola Estalella i Graells i aquesta setmana, els alumnes de sisè de primària s’acomiadaven del Capità Vitamines i el seu equip amb un diploma que els certifica com la primera promoció que ha rebut els seus consells des de primer de primària. També eren examinats per l’equip d’infermeres a fi de recollir dades per l’estudi que, en aquests sis anys de funcionament, ha demostrat una menor incidència de la prevalença de la obesitat infantil a les escoles participants al programa.

Des de l’escola Estalella i Graells, la seva directora Mònica Calaf valora molt positivament els resultats que està obtenint Infadimed.

També els alumnes confirmen que els consells del Capità Vitamines i la informació que els ha aportat els han ajudat a alimentar-se millor.

El programa Infadimed està en plena fase d’expansió. A banda d’estendre’s durant l’etapa de l’educació infantil, s’ha consolidat a quatre escoles de Vilafranca, ha arribat a diverses escoles del Garraf i el Baix Penedès i s’ha posat en marxa aquest curs a totes les escoles de la Seu d’Urgell. A partir del proper curs, donats els bons resultats de l’experiència, també s’aplicarà a Martorell, Cornellà, L’Hospitalet de Llobregat i altres ciutats de la corona metropolitana i incorporarà a l’equip la figura d’una odontòloga, amb capítols especials dedicats a la higiene dental.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: