Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una cinquantena de persones participen en la nit dels ratpenats de Sant Sadurní

Una cinquantena de persones participen en la nit dels ratpenats de Sant Sadurní

Dissabte Sant Sadurní va viure la Nit dels ratpenats, una jornada que s’organitza arreu d’Europa amb l’objectiu de donar a conèixer tota mena de curiositats en relació a aquests animals nocturns.

El que no es coneix tant és el fet que aquest mamífer és un gran depredador de mosquits i pot arribar a menjar en una nit el 60% del seu propi pes; tot i que no sol fer més de 4 grams, representa la desaparició de centenars d’insectes diaris i juga així un paper molt important en el manteniment de l’equilibri natural.
Una cinquantena de persones, entre infants i adults, van participar a les activitats organitzades: Conta.contes amb ‘El ratpenat i la papallona’, de Moi Aznar; taller de manualitats; una sessió més tècnica: ‘Biologia i ecologia dels quiròpters, desfem mites’, a càrrec del naturalista Xavier Bayer; i una excursió a Can Mas de la Riera per detectar ratpenats amb ultrasons.
El passat mes de febrer els serveis de Salut i Medi Ambient de Sant Sadurní ja van instal·lar 16 caixes refugi al municipi per ajudar al control del mosquit tigre, en aquesta campanya pensada per donar a conèixer aquest mamífer volador i com a part important de la campanya anual de lluita contra el mosquit tigre, que es posa en marxa quan comença la calor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: