Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Caves Llopart rebran la creu de Sant Jordi

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 23 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat.

Entre les personalitats i entitats guardonades només una és de la comarca de l’Alt Penedès. Es tracta de les Caves Llopart. Segons figura en el document la distinció se li atorga per la seva llarga trajectòria en un sector destacat de l’economia catalana,

com és el dels vins i caves, en el qual aquesta empresa familiar ha aconseguit situar-se en un lloc de privilegi per la qualitat dels seus productes i per la voluntat d’innovació constant. Enguany es commemora el 130è aniversari de la seva fundació.

El mes de juny del 2014, en motiu dels més de 125 anys del naixement de la primera ampolla de Llopart, les caves de Subirats van inaugurar l’Espai de tast EX-VITE, amb presència del president de la Generalitat, Artur Mas.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una

persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el

1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: