Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal i la il·lustradora Maria Rius, Creus de Sant Jordi

El Govern concedia en aquest acte la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels “serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat”.

El lliurament de la distinció tenia lloc aquest dilluns al vespre al Palau de la Música amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra, el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent i la consellera de Cultura Laura Borràs.

El Govern concedia en aquest acte la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels “serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”.

El Govern ha decidit atorgar la distinció al Casal – Societat La Principal perquè al llarg de més d’un segle d’història, aquesta entitat vilafranquina “ha esdevingut un espai de cohesió al voltant de la cultura, l’esbarjo i l’esport del Penedès amb la vertebració progressiva d’un conjunt d’activitats que avui conformen una vintena de seccions”. El president del Casal, Miquel Àngel Garcia, va ser l’encarregat de recollir la distinció en nom de l’entitat.

També va rebre la Creu de Sant Jordi, en aquest cas a títol personal, la il·lustradora de Sant Pere de Riudebitlles Maria Rius i Camps “per la seva significació en l’àmbit de la il·lustració infantil, amb un estil d’orientació realista, marcat per la delicadesa, que entén la il·lustració com a treball narratiu”. Rius es mostrava molt sorpresa i emocionada minuts després de rebre la Creu de Sant Jordi.

Rius ha il·lustrat uns 300 llibres que han estat publicats a més de vint-i-cinc països i els seus dibuixos han estat exposats en mostres individuals i col·lectives a diverses ciutats del món.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: