Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal i la il·lustradora riudebitllenca Maria Rius rebran dilluns la Creu de Sant Jordi

El Govern de la Generalitat distingeix amb la Creu de Sant Jordi 30 persones i 24 entitats, entre les quals El Casal – Societat la Principal de Vilafranca i la il·lustradora Maria Rius.

El lliurament de la distinció tindrà lloc dilluns vinent al Palau de la Música amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra.

El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels “serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”.

Sobre el Casal – Societat La Principal, el Govern argumenta la decisió d’atorgar-li la distinció perquè al llarg de més d’un segle d’història, aquesta entitat vilafranquina “ha esdevingut un espai de cohesió al voltant de la cultura, l’esbarjo i l’esport del Penedès amb la vertebració progressiva d’un conjunt d’activitats que avui conformen una vintena de seccions”.

També rebra la Creu de Sant Jordi, en aquest cas a títol personal, la il·lustradora de Sant Pere de Riudebitlles Maria Rius i Camps “per la seva significació en l’àmbit de la il·lustració infantil, amb un estil d’orientació realista, marcat per la delicadesa, que entén la il·lustració com a treball narratiu”. Alguns dels seus llibres han estat publicats a més de vint-i-cinc països i els seus dibuixos han estat exposats en mostres individuals i col·lectives a diverses ciutats del món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: