Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte Vinyes per calor vol mantenir-se un cop acabi l’aportació de fons europeus

L’empresa municipal d’aigües de Vilafranca té un paper important en aquest sentit, ja que passarà a gestionar energia tèrmica provinent de biomassa.

Aquesta setmana s’ha fet a l’Ajuntament de Vilafranca una reunió dels diferents actors que prenen part en el projecte Vinyes per Calor, que es desenvolupa sota el paraigua del projecte europeu Life. La trobada servia per fer balanç del seu funcionament fins ara i celebrar el premi Ciutat Sostenible. Però també per parlar de les possibilitats de creixement del projecte. L’alcalde de Vilafranca Pere Regull destacava que el balanç que fan de Vinyes per calor és molt positiu, ja que s’han assolit els objectius previstos. Al maig acaba la pròrroga del programa europeu Life, que ha servit per materialitzar el projecte durant tot aquest temps. En aquesta recta final cal revisar les inversions que s’han de fer aprofitant els fons que arriben d’Europa. En aquest sentit, Regull remarcava també que s’han posat ja les bases per tal que el projecte pugui continuar caminant sol quan s’acabi el Life.

L’empresa municipal d’aigües de Vilafranca té un paper important en aquest sentit, ja que passarà a gestionar energia tèrmica provinent de biomassa.

En aquesta trobada a banda dels responsables i tècnics municipals vinculats al projecte, hi van assistir també representants dels diferents agents que estan fent possible Vinyes per Calor. Nou Verd fa la recollida de la matèria primera, Covides subministra vergues i restes de poda i el clúster Innovi difon el projecte per aplegar més cellers a la iniciativa.

També hi era present el gerent de Caves Vilarnau, que disposa d’una caldera de biomassa i està estudiant ampliar el subministrament d’energia provinent d’aquesta a altres parts de l’empresa.

Vinyes per calor té com a objectiu aplicar i implementar un Cercle Virtuós de les Vinyes com a estratègia local per mitigar el canvi climàtic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: