Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora Feminista del Penedès recorda les conseqüències del sistema patriarcal

La campanya de la Coordinadora Feminista del Penedès ‘No és normal’ ha celebrat un acte central per recordar les conseqüències del sistema patriarcal.

La concentració va tenir lloc a la Plaça de la Vila després de l’acte institucional de l’Ajuntament i va començar amb la lectura del manifest per part de membres de la pròpia coordinadora. El manifest recordava les conseqüències d’un sistema patriarcal que menysté les dones i permet la violència contra elles en multitud de vessants. Entre altres informacions, el manifest posava l’accent en que l’any 2016 36 dones d’arreu dels països catalans han estat assassinades pels seus marits o parelles.
Des de la Coordinadora Feminista del Penedès Laia Gili recordava el lema de la campanya que estan desenvolupant aquests dies, ‘No és normal’.

Gili també apuntava que el feminisme no busca invertir la situació actual, sinó assolir la igualtat en tots els àmbits de la vida.

L’acte del 8 de març va continuar amb la performance del grup de teatre local Et al. Les actrius i un narrador guiaven els nombrosos participants a la concentració pels carrers de la vila tot representant escenes sobre frases masclistes de personatges cèlebres, de Quevedo a Freud passant per Karl Marx.

Tot plegat va acabar amb la concentració dels participants al Casal Popular, on es va projectar el documental sobre coeducació ‘I tu qui ets?’
Avui, a 2/4 de 7 de la tarda, al Casal Popular també tindrà lloc una xerrada sobre ‘Drets laborals i feminisme’ a càrrec de Joana Badia, militant i secretaria nacional de lluita feminista de la Coordinadora Obrera Sindical, i finalment divendres a 2/4 d’11 de la nit al Casal Popular monòlegs a càrrec de la companyia vilanovina Inconyables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: