Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadira Feminista engega la campanya “Tornar a reivindicar el 8 de març #noésnormal”

La Coordinadora Feminista del Penedès presenta diversos actes amb motiu del proper 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. Entre aquests es presentarà una moció al ple municipal.

Sota el lema “Tornar a reivindicar el 8 de març no és normal, cada dia és 8M” la coordinadora, formada per diferents col·lectius de l’esquerra independentista, agrupa un seguit d’actes i una campanya política que culminarà amb la presentació d’una moció per part de la CUP al ple municipal del mes de març.
La campanya política que proposen té com a objectiu la sensibilització de la població respecte conductes que s’entenen com a normalitzades però que no són normals. Per exemple que t’acomiadin per estar embarassada, la violència masclista, que la majoria de polítics del país siguin homes o que t’escoltin menys per ser dona. La moció proposa la constitució d’una comissió, formada per representants polítics, membres del consell per la Igualtat i entitats que treballen per la igualtat a la vila, encarregada de crear un protocol contra les agressions sexistes als esdeveniments festius i d’oci nocturn de la Vila.
Aquests propers dies es penjaran cartells en diferents espais de la vila amb els lemes de la campanya i també a les xarxes hi haurà un vídeo amb la idea de sensibilitzar la ciutadania sobre aquests fets, que com explicaven des de la Coordinadora es donen per normalitzats a la nostra societat o haurien de ser-ho. Petites violències quotidianes que es pateixen pel fet de ser dones.
Entre els actes que han planificat hi ha una xerrada sobre Palestina de solidaritat internacionalista des d’una perspectiva feminista a càrrec d’Irene Esteban (Brigada Feminista per Palestina, PPCC), aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre al Casal Popular. Els altres actes que formen part de la campanya són el mateix dimecres dia 8, a les 8 del vespre, en què convoquen una Concentració i lectura del manifest a la plaça de la vila, que conclourà amb una performance a càrrec del grup de teatre local “Et al.” i que acompanyarà la gent pels carrers de la vila des de la plaça de la Vila fins al Casal Popular, on s’emetrà un documental anomenat “I tu, qui ets’”, que parla sobre coeducació.
Dijous dia 9 a 2/4 de 7 de la tarda al Casal Popular tindrà lloc una xerrada sobre “Drets laborals i feminisme” a càrrec de Joana Badia, militant i secretaria nacional de lluita feminista de la Coordinadora Obrera Sindical, i finalment divendres dia 10 a 2/4 d’11 de la nit al Casal Popular monòlegs a càrrec de la companyia vilanovina “Inconyables”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: