Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els contes com a transmissors de valors a l’hora del conte en el marc del dia de la dona

Divendres a la tarda, la Biblioteca Torras i Bages va oferir una nova sessió de l’hora del conte, emmarcada però en els actes del dia internacional de la dona que s’estan fent a Vilafranca.

L’educador i dinamitzador Sergi Gallego era l’encarregat de conduir la sessió, que volia d’alguna manera trencar amb els models que ofereix la cultura popular catalana a través dels contes. Gallego explica que són contes que es mantenen invariables des del segle XVIII, i que transmeten uns rols de gènere que estan totalment desfasats.
Des de la regidoria d’Igualtat consideren que treballar aquests valors ja des de petits és important per tal de mirar de canviar rols i potenciar els valors que es volen transmetre.
A través del conte que va explicar als infants que assistien a la sessió, Sergi Gallego volia plantejar la necessitat de repensar aquests rols estereotipats que es reflecteixen en alguns contes; i que no lliguen amb els valors d’igualtat que es volen potenciar avui dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: