Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca també ha participat a la 58ena Campanya contra la Fam de Mans Unides

Mans Unides ha celebrat la 33ena edició del Sopar contra la Fam, en suport enguany a la millora d’una escola de la Índia.

El Col·legi Sant Ramon va acollir un any més la celebració del Sopar Solidari contra la Fam que des de fa 33 anys organitza el grup Tercer Mon-Mans Unides de Vilafranca.  Una activitat que malgrat el pas dels anys continua sent necessària i que continua comptant amb la participació de moltes persones voluntàries. També com cada any l’acte s’iniciava amb una conferència i el passi d’imatges parlant d’algun projecte en el que hi col.labora Mans Unides. En aquesta ocasió, i sota el lema, “El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa”, hi havia una conferència a càrrec del gelidenc, Josep Maria Oró, president-delegat de Mans Unides al bisbat de Sant Feliu. Oró remarcava que en realitat al món hi ha menjar per alimentar a tothom, però no tothom té menjar per viure. Cal afrontar dos problemes. Un el del malbaratament individual de les persones, l’altre el de l’especulació econòmica dels aliments.

D’altra banda Josep M Oró va exposar la seva pròpia experiència, perquè va estar a finals de setembre a Colòmbia, coincidint amb la signatura del procés de pau entre el Govern i les FARC. Allà Mans Unides treballa en projectes de suport pel retorn de les terres als seus propietaris.

La recaptació del Sopar contra la Fam d’enguany es destinarà a un projecte de construcció d’aules per a una escola de Bodmal, a la regió d’Odisha, a l’est de la Índia.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: