Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
ICV de Vilafranca organitza una xerrada informativa sobre el futur de les pensions

ICV de Vilafranca organitza una xerrada informativa sobre el futur de les pensions

L’acte se celebra dilluns vinent sota el títol “Treball digne, pensions dignes. Sí que hi ha diners per a les pensions”.

Els ecosocialistes vilafranquins volen d’aquesta manera reflexionar al voltant de l’estratègia per assegurar un sistema de pensions públic i que permeti viure amb dignitat davant dels abusos comesos en els darrers anys pel buidatge deliberat del fons de pensions per a finançar els rescats bancaris i les retallades que ha assumit el govern del Partit Popular i, ara, recolzat pel PSOE, així com la desvinculació de les pensions a les pujades de l’IPC que ha fet que milers de persones de la vila i milions a tot l’Estat perdessin poder adquisitiu, especialment per l’encariment dels serveis bàsics com l’electricitat als darrers mesos.

Intervindrà a l’acte la diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats Aina Vidal, qui exerceix de portaveu a la Comissió de Treball i Seguretat Social i ha denunciat reiteradament l’existència cada cop més nombrosa de persones pensionistes i treballadores que es veuen forçades a subsistir sense ingressos suficients per a garantir una vida digna. També ha plantejat propostes com la Renda Bàsica, el Treball Garantit o la moció per a la pujada del Salari Mínim que va aprovar el Congrés, però que l’acord PP-PSOE va ignorar. També hi intervindrà Juan Alamillo, representant de la Federació de Jubilats i Pensionistes de CCOO, i especialista en el sistema de pensions públic. L’acte estarà presentat pel regidor de Vilafranca en Comú, Toni Peñafiel i tindrà lloc a l’Escorxador aquest proper dilluns, a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: