Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reivindica pensions de jubilació «dignes» per a la pagesia

Unió de Pagesos assegura que la pagesia professional, quan es jubila, segueix sent un dels col·lectius amb les pensions contributives més baixes de la Seguretat Social.

Una consulta promoguda per Unió de Pagesos a través de la Xarxa Caliu, amb el suport de l’Obra Social La Caixa i del Departament de Treball, ha servit per conèixer la situació de la gent gran i la qualitat dels serveis de què disposen a les zones rurals.

Amb els resultats d’aquesta consulta sobre la taula, Unió de Pagesos assegura que la pagesia professional, quan es jubila, segueix sent un dels col·lectius amb les pensions contributives més baixes de la Seguretat Social, «molt lluny, fins i tot, del salari mínim interprofessional». Per això, exigeix a l’Administració pensions «dignes» per al sector.

Tot i reconèixer que les recomanacions del Pacte de Toledo del novembre del 2020 poden suposar un pas endavant per assolir la sostenibilitat del sistema de pensions de la Seguretat Social, des d’Unió de Pagesos alerten que «també poden implicar una nova devaluació de les fites acordades amb la integració de la petita i mitjana pagesia professional al Règim Especial de Treballadors Autònoms». Maria Rovira és membre de la comissió permanent d’Unió de Pagesos.

La consulta promoguda pel sindicat també posa en relleu «la necessitat d’articular un sistema d’atenció domiciliària, un dèficit clar d’accés a les noves tecnologies -inclosa la cobertura de telefonia mòbil-, la manca de serveis bancaris i d’establiments de productes de primera necessitat, entre altres dèficits».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: