Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

TV3 i TVG preparen el telefilm ‘Els fills del sol’ sobre el científic vilafranquí Ferran Calvet

Al setembre va acabar el rodatge de la pel·lícula, dirigida per Ramon Costafreda i protagonitzada per Pablo Derqui, Roser Tàpias, Vicky Luengo i Clara Segura.

‘Els fills del sol’ és una coproducció de TV3 i la televisió autonòmica gallega, produïda per Portocabo i Diagonal TV.

Ferran Calvet, nascut a Vilafranca l’any 1903 i germà de Maria Dolors Calvet, va ser un brillant científic que, amb només 23 anys, es va convertir en el primer catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Científic, docent, investigador i naturista, la visió que tenia de l’ensenyament era totalment innovadora. Va ser l’introductor dels estudis de bioquímica a la facultat de ciències de la Universitat de Barcelona l’any 1947 i en va crear la càtedra el 1962, de la qual va ser titular i on va continuar en les seves línies inicials d’investigació sobre enzims fins a la seva jubilació l’any 1980.

La pel·lícula comença als anys 30, quan Calvet ja és catedràtic a la Universitat de Santiago de Compostel·la. Quan va esclatar la Guerra Civil, ell i la seva família van haver de marxar d’Espanya per por de la repressió. Al cap d’un temps, van tornar a Galícia però el règim franquista el va apartar de la docència. Va ser llavors quan un metge i empresari gallec, i dos socis més, van ajuntar forces per formar els laboratoris Zeltia, un grup d’empreses químico-farmacèutiques i de biotecnologia amb seu a Galícia. Calvet es va unir a l’equip i va aportar els seus coneixements tècnics a l’empresa.

‘Els fills del sol’ està en fase de post producció i encara no hi ha calendari per l’estrena de la pel·lícula.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: