Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Sala d’Actes de l’Escorxador va acollir la projecció del documental “Torneu-me el fill”

La cinta, que es va projectar en el marc del Most Festival 2018, explica que en la segona meitat del franquisme, ser mare soltera era un estigma que poques dones podien suportar. Però algunes volien quedar-se el fill i els hi van prendre per la força.

Aquest documental, co-dirigit per la Montse Armengou i Ricard Belis i produït per TV3, revela com algunes entitats d’adopció, institucions religioses i metges feien possible el somni de molts matrimonis estèrils de poder adoptar un nen a canvi d’ignorar la voluntat de la mare biològica. Minuts abans de l’inici de l’acte, la co-directora del film Montse Armengou va explicar que durant la realització del documental “Els nens perduts del franquisme”, on moltes preses republicanes van oferir estremidors relats de com els havien robat el seu fill, ja van detectar que les apropiacions de nens havien continuat al llarg de la dictadura. Era un tema que els havia quedat pendent i que van decidir abordar-lo en aquesta segona investigació. Armengou també comentava que, en aquesta segona ocasió, les xarxes socials en què es mouen molts afectats ens han ajudat molt a l’hora de localitzar víctimes. També va aprofitar per criticar que l’Estat no ha ajudat a les víctimes.

La presentació va anar a càrrec de la mateixa codirectora del film, Montse Armengou i, després de la projecció, es va fer un col·loqui amb l’historiador vilafranquí Ramon Arnabat. Es tractaca d’una activitat emmarcarda en les accions Per Saber-ne més! de l’obra Claudia de la companyia La Conquesta del Pol Sud, que es representarà aquest proper diumenge a les 7 del vespre al Teatre Cal Bolet i que està basada en la història real de Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una filla robada durant la dictadura argentina.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: