Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’activació del Pla Neucat posa en alerta serveis d’emergències a la comarca

Un exemple del que suposa aquesta activació del Pla Neucat són les grues de gran tonatge que estan en alerta per si calgués la seva actuació per deixar lliures vies com poden ser les autopistes.

En el cas del Penedès, les grues estan a la zona de manteniment a la sortida sud Vilafranca a tocar precisament de l’autopista.
Com explica el cap de tràfic de Grues Pedro, Ramon Delgado, estan en alerta des de les 10 del matí i en principi fins la matinada. La previsió de nevades a la nostra zona és de cara a la tarda-vespre.
Durant tot el dia ha anat plovent al Penedès, i davant la previsió de baixada de temperatures de cara al vespre, les recomanacions són de restringir la circulació de camions, sobre tot per exemple a la N-340.
Delgado explica que entren en alerta quan hi ha avís de nevades, sinó actuen les màquines que tiren sal per evitar les gelades a les carreteres. La funció de les grues és poder actuar amb la màxima celeritat en cas que algun vehicle quedi bloquejat i col·lapsi la carretera o autopista. Deixar els accessos lliures per a l’actuació de les màquines llevaneus és primordial per poder tornar a recuperar la mobilitat en aquestes vies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: