Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP denuncia un abocador incontrolat a l’Espirall i tem la presència de contaminants

Aquest matí els regidors de la CUP de Vilafranca han entrat diverses preguntes al registre de l’Ajuntament en relació a l’abocament incontrolat de runes al barri de l’Espirall.

L’abocament, on fa mesos que s’hi detecten piles de runa que sembla que en aquestes darreres setmanes han anat en augment, es troba entre el camp de futbol de l’Espirall i els horts urbans. El regidor Marcel Martínez qüestiona també que una zona com aquesta, que està qualificada de zona verda, sigui adequada per acollir abocaments.
A més des de la CUP remarquen que els abocaments s’estan fent sense cap tipus de control, i sense que en la mateixa zona hi hagi cap control d’accés ni sobre el tipus de residus que s’hi aboquen. En aquest sentit remarquen que no hi ha cap tipus de separació dels residus, i que fins i tot temem que hi hagi fibrociment d’amiant, més conegut com a uralita. Un producte declarat noció per a la salut de les persones.
La CUP reclama que es faci un anàlisi dels materials abocats per tal de tenir clar què hi ha, i si cal prendre mesures especials per a la seva retirada i denunciar l’autor d’aquests abocaments.
Demanen també aclarir l’origen d’aquests abocaments, saber si es disposa dels permisos pertinents per tal de fer-los i conèixer les mesures de seguretat i protecció de la salut pública que s’estan prenent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: