Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vintena edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma recorda al seu promotor, Sete Udina

Aquest diumenge, i en el marc de les activitats de la Fira del Gall, es va celebrar la vintena Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, una celebració del 20è aniversari que va ser doblement especial.

Primer, perquè es va optar per portar més peces del que era habitual. En concret es van portar 20 peces de ploma convidades. La segona raó que la feia especial era el record que es va mantenir per el promotor de la Mostra, Alfons Udina, que ens va deixar aquest any i que va ser el principal instigador d’aquesta activitat i també del fet que la Fira del gall disposés de dos elements de bestiari festiu propis, com són el Gall Negre Tomasot i la gallina Ballarica. Les dues peces amfitriones de la trobada que enguany estaven acompanyades per una gran varietat i diversitat d’elements de bestiari festiu amb ploma. Com és costum es va fer una cercavila que va acabar amb la ballada de lluïment  de totes les peces a la plaça de la Vila.

El Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àliga del Barri de Sant Julià i el Mussolot del Campanar feien d’amfitrions de les bèsties de ploma convidades. En aquesta ocasió es podia veure a Vilafranca, junts per primera vegada a l’Aligot de Bonastre, l’Àliga de Lavern-Subirats, la de Montblanc, l’Aligot de Montblanc, el Basilisc de Mataró, la Cigonya Segunola, el Corb Borni, el Drac-Gall, el Falcó Niku, el Fènix del Poblenou, el Gall Fer, el Gall de Palau Solità i Plegamans, els Griu d’Artesa de Lleida i de Barcelona, i el Voltor.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: