Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre ‘Retrobestiari’ sobre el retorn de la festa popular al carrer

És un projecte col·lectiu que estudia un fenomen que va passar als anys 70 i 80 quan la recuperació de la democràcia a Catalunya va iniciar la revifalla del bestiari festiu.

Dissabte la Casa de la Festa Major de Vilafranca acollia la presentació del llibre ‘Retrobestiari’. Es tracta d’un projecte col·lectiu que estudia un fenomen que va passar als anys 70 i 80 quan la recuperació de la democràcia a Catalunya va iniciar la revifalla del bestiari festiu. El llibre compta amb textos d’Heribert Masana, fotografies de Ramon Saumell i l’obra plàstica de l’Abel i el Salva Masana. Ens en parla un d’aquests autors, l’Abel Masana.

En la publicació es poden trobar imatges inèdites de les primeres versions del drac vell dels Monjos, del drac petit de Torrelles, de la Fil·loxera de Sant Sadurní o reproduccions del Drac de Vilafranca, entre molts altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: