Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Manel Güell recull en un llibre tres dècades de feina de creadors de bestiari festiu

Manel Güell recull en un llibre tres dècades de feina de creadors de bestiari festiu

«Escultors de la festa: el primer llibre sobre l’ofici de crear bestiari festiu», és el títol del llibre que analitza el treball dut a terme els darrers trenta anys per tres tallers diferents.

El dia 20 de febrer a les 7 de la tarda es presentarà a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca aquest llibre que fet és el primer anàlisi sobre l’ofici dels creadors de dracs, gegants, capgrossos i altre bestiari festiu. Una feina que viu, segons l’autor, l’època més brillant i fecunda de la seva història. A partir de la dècada dels vuitanta del segle XX, amb la creació dels ajuntaments democràtics i amb la recuperació de la festa i del carrer, es va necessitar constructors d’imatgeria festiva que servissin d’elements aglutinadors de la festa. D’aquesta manera van començar a crear-se imatgeria festiva de tot tipus i amb figures totalment noves i inèdites.

Manel Güell, proposa la denominació “generació dels vuitanta”
a tota una colla de creadors que es caracteritzen per començar a construir imatgeria aquesta dècada del segle XX i que encara estan en actiu.

El llibre s’organitza en quatre capítols, que van de la reflexió sobre la festa i la imatgeria a un invetari de peces, tot explicant com treballen els tres tallers protagonistes del llibre i recollint la seva història i evolució.

El llibre l’ha escrit Manel Güell, l’ha publicat Pagès Edicions i ha comptat amb una ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat. Il·lustren les seves 280 pàgines un total de quasi 300 fotografies, la majoria inèdites i moltes del treball al taller.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: