Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Cultural edita un conte inèdit de Jordi Llavina per celebrar el seu cinquè aniversari

La Cultural edita un conte inèdit de Jordi Llavina per celebrar el seu cinquè aniversari

L’obra és un regal per els clients de la llibreria, i al mateix temps un reconeixement a la tasca de divulgació literària i cultural que fa Jordi Llavina, així com el seu compromís amb la llibreria.

La Cultural Llibreria celebra aquests dies el seu cinquè aniversari i ho fa obsequiant als seus millors clients amb un conte inèdit de Jordi Llavina intitulat “La promesa” que es presenta il·lustrat amb fotografies de Josep Massana. D’aquesta manera la llibreria del carrer de Sant Joan segueix fidel al seu propòsit de participar en la vida cultural vilafranquina amb la difusió de la literatura feta a casa nostra.
En aquest sentit, si l’any passat La Cultural va col·laborar amb l’editorial 3i4 en la publicació d’El calze de Jordi Romeu, enguany li va demanar un conte inèdit al poeta, escriptor i crític literari Jordi Llavina per a una edició adreçada a premiar la fidelitat dels clients que al llarg d’aquests cinc anys han fet costat a la llibreria. Això a banda, l’edició d’aquest conte també vol ser, per part de la llibreria, un reconeixement tant a la singular veu poètica del Jordi Llavina com a la seva tasca de difusió de la literatura que es fa a casa nostra i, més concretament, a la seva habitual i desinteressada col·laboració amb La Cultural, com recordava Quim Jubert.
Amb una ambientació i una temàtica que evoca els drames modernistes, “La promesa” és un relat que destaca per l’expressivitat, la riquesa de la llengua i la precisió de les descripcions, sense deixar de banda un exercici metaliterari en tractar-se d’una narració dins d’una narració.
L’edició, a cura d’Edicions i Propostes Culturals Andana, consta d’un total de 300 exemplars.
Des que La Cultural va emprendre l’aventura de reactivar l’antiga llibreria Sant Joan, el 12 de desembre de 2011, cada any ha celebrat el seu aniversari amb una aportació literària de prestigi relacionada amb autors penedesencs i sempre en edició no-venal. Així, el 2012 La Cultural va publicar “Un any a contrallum. La Vilafranca del 1928” d’Antoni Sabaté Mill, el 2013 un poema d’Anna Maria de Saavedra no inclòs a l’obra completa i el 2014 una antologia dels editorials que mossèn Manuel Trens va publicar a la revista vilafranquina Quaderns Mensuals d’Acció entre 1926 i 1931.
Sorgida de la col·laboració de prop de quaranta penedesencs i penedesenques amb una passió compartida per la joia de les paraules, del pensament en llibertat i la voluntat de servei a la societat, La Cultural fa un balanç positiu d’aquest període ja que, tot i haver coincidit amb els anys més durs de la recessió econòmica, la llibreria del carrer de Sant Joan s’ha consolidat dins del panorama social i cultural vilafranquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: