Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vilafranquina Cachi Soler exposa “Paisatges per la pau” a la sala dels Trinitaris

Divendres passat es va inaugurar a la sala dels Trinitaris l’exposició de Cachi Soler, titulada “Paisatges per la pau”.

La mostra presenta per una banda, una selecció de les il·lustracions per l’obra de Gabriel García Marquez “El coronel no tiene quien le escriba” que van ser exposades a diversos països i que s’exposen per primera vegada a Vilafranca. El segon bloc correspon a un sèrie de quadres de gran format en oli i tècnica mixta on l’artista retorna a les terres mediterrànies, tant al Penedès, en especial a la seva capital, Vilafranca, com a les platges de San Salvador, al Vendrell, oferint un conjunt de peces inspirades en motius vinícoles o mariners que ens transmeten l’essència dels seus paratges familiars.

Soler va néixer a Vilafranca, tot i que de ben petita es va traslladar a viuere a Cuba. Va estudiar art amb Assumpta Trens i belles arts a Barcelona.

La seva pintura sempre va acompanyada d’una filosofia de vida.

Com en d’altres artistes contemporanis, els paisatges de Cachi Soler expressen a través d’aquestes escenes naturals, les oscil·lacions dels estats anímics fins esdevenir paisatges interiors que l’artista retroba, descobreix i recrea pels nostres ulls.

 

Per últim, la mostra ofereix una selecció de les aquarel·les que van il·lustrar els poemes de Federico Mayor Zaragoza en el llibre “Alzaré mi voz”, on el mestratge de l’artista es posa al servei de la denúncia social que expressa la poesia d’aquest important polític i servidor de la pau.

La inauguració de l’exposició a la sala dels Trinitaris va estar presidida per el regidor de cultura, Raimon Gusi, que va remarcar que s’ha volgut oferir la darrera exposició de l’any a una reconeguda artista vilafranquina. També va oferir una presentació de l’obra de l’artista el seu fill, l’escriptor Miguel Dalmau.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: