Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmniu Alt Penedès clou els actes de l’any Llull a la comarca amb una interessant taula rodona

L’acte es va celebrar divendres a la tarda a l’Auditori del Vinseum i es plantejava com una taula rodona per parlar del tema de “El diàleg interreligiós”.

El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, assenyala que es tracta del darrer acte a la comarca per commemorar l’any Llull, i un dels més potents.

La taula estava moderada per l’escriptora Teresa Costa Agramunt, que recordava que Ramon Llull va escriure el Llibre del gentil e los tres savis a Mallorca cap als anys 1274-1276. El va escriure primer en àrab i després en català i és una obra de polèmica religiosa a partir d’una narració en què intervenen quatre personatges. Un gentil, per tan no creient, un jueu, un cristià i un musulmà.

Fins llavors, Llull havia escrit tractats teològics i filosòfics i és el primer cop que utilitza la ficció per exposar els seus temes.

El que més sorprèn en aquest llibre és el constant respecte, fins i tot afecte, que hi ha entre els tres savis, els quals, encara que cadascun d’ells està convençut que defensa la veritat, sovint s’excusen quan temen haver ofès els altres.

L’acte va comptar amb l’assistència del regidor de cultura, Raimon Gusi, i a la taula hi havia la participació d’Ahmed Benhallal, musulmà i President de l’Associació Llum del Nord de Vilafranca, Montse Castellà, budista, fundadora i actual vicepresidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes i presidenta de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós.

També hi participava Salvador Guasch, cristià, globalista, inspirador de Monvir un monestir virtual d’ampli espectre religiós i Francesc Xavier Marin, membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.

L’acte l’organitzaven conjuntament Omnium Alt Penedès   i  la Secció literària de l’Agrícol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: