Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els microcrèdits del Consell Comarcal al concurs de bones pràctiques de Nacions Unides

Els microcrèdits del Consell Comarcal al concurs de bones pràctiques de Nacions Unides

El Ministeri de Foment ha seleccionat el projecte “Microcrèdits socials per facilitar l’accés a l’habitatge o per evitar la pèrdua de l’habitatge habitual” del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal.

El projecte concorrerà per concórrer a l’11è Premi Internacional de Dubai en el marc del Concurs Internacional de Bones Pràctiques que convoca les Nacions Unides.
L’any 1995 les Nacions Unides van crear el Programa de Millors Pràctiques i Lideratge Local, per promoure polítiques i estratègies efectives per al desenvolupament sostenible dels assentaments humans mitjançant la informació i els coneixements sobre experiències i solucions d’eficàcia provada.
El Consell Comarcal atorga microcrèdits sense interès ni despeses de constitució, fins a un màxim de 3.000 euros, per afrontar problemàtiques o necessitats relacionades amb l’habitatge. Les persones beneficiàries retornen el crèdits íntegres al Consell Comarcal en terminis adequats als seus ingressos, amb la qual cosa el capital disponible per a nous microcrèdits es manté intacte.
El Servei Comarcal d’Habitatge va posar en marxa els microcrèdits l’any 2014 amb una partida inicial de 8.000 euros. Des d’aleshores, s’han concedit 31 microcrèdits, 16 durant aquest any; i el capital disponible s’ha incrementat a 20.000 euros, 15.000 euros de recursos propis i 5.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona dins el Catàleg de Serveis de 2016.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: