Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Lluch situa la sostenibilitat i la reindustrialització com a principals reptes del CCAP

Aquest dissabte han pres possessió del càrrec els nous consellers i conselleres del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Xavier Lluch, alcalde de Font-rubí, ha estat escollit novament president.

L’alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch, d’Impulsem el Penedès-Junts, ha tornat a ser investit president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès al ple celebrat aquest dissabte al migdia.

Amb poques sorpreses, Impulsem el Penedès – Junts governaran novament amb un acord amb el PSC, amb qui sumen 20 dels 33 consellers del plenari. Impulsem el Penedès – Junts en té 11 i els socialistes, 9.
Lluch explicava tot just en finalitzar el ple que se sentia content i ben acompanyat.

El reelegit president del Consell Comarcal apuntava també alguns dels reptes principals que s’han de seguir afrontant des de l’ens, començant per la sostenibilitat o la reindustrialització.

De la mateixa manera, Jaume Julibert, portaveu de Junts i regidor a l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, es mostrava satisfet per entrar en la política comarcal i expressava que s’ha de continuar treballant en la mateixa línia que els darrers anys per garantir la transició energètica que necessita el Penedès.

Pel que fa a l’organització del Consell Comarcal, el PSC assumirà la vicepresidència primera i les funcions de portaveu del govern comarcal. La resta de vicepresidències seran quatre per a Impulsem el Penedès – Junts i una per als socialistes.

D’aquesta manera, l’alcalde de Vilafranca i conseller comarcal, Francisco Romero, explicava que l’objectiu del Consell Comarcal és crear un espai de diàleg per fer una posada comuna i transversal. Així mateix, remarca la importància de l’ens en la gestió municipal de Vilafranca.

Fruit de l’acord, s’ha establert que la presidència del Consorci de Promoció Turística recaurà en el PSC. El Consell d’Alcaldes continuarà presidit per Impulsem el Penedès – Junts.

Des d’ERC, el portaveu de la formació, Pere Sàbat, assenyalava que cal seguir treballant des de l’oposició per assolir els reptes de futur que té la comarca en matèria energètica o en la reindustrialització i trencar amb la inèrcia del darrer mandat.

De la mateixa manera, Txus Magallón, de la CUP, subratllava que l’objectiu dels cupaires és treballar en les polítiques d’esquerra, i per això creien que Alba Mitjans era la persona ideal per liderar la presidència.

Ara bé, la novetat d’aquesta legislatura és l’entrada del Partit Popular, que torna a tenir representació quatre anys després. En aquest sentit, Josep Tutusaus, portaveu del PP i alcalde de Pontons, va votar en blanc per donar-li un vot de confiança a l’actual president. Assegurava que la voluntat dels populars és crear una oposició constructiva i de proximitat.

Així doncs, els 10 consellers d’ERC, els de la CUP i el del PP es queden a l’oposició de l’ens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: