Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC considera que el pacte Junts-PSC al Consell Comarcal no farà avançar l’Alt Penedès

ERC considera que el pacte entre Junts i PSC al Consell Comarcal de l’Alt Penedès perpetua un pacte de despatxos, que no aportarà canvis ni avenços rellevants d’impuls per la comarca.

A través d’un comunicat, ERC a l’Alt Penedès considera que Junts i el PSC novament es reparteixen les cadires del consell comarcal. Apunten que després de diverses legislatures ocupant els diferents governs sense fer front als reptes que té l’Alt Penedès i el conjunt de les quatre comarques penedesenques, socialistes i neoconvergents tornen a reeditar per inèrcia el pacte de despatxos.

Des d’ERC es considera que era el moment d’obrir un nou cicle per poder activar el Consell Comarcal perquè, més enllà de fer de gestoria com fins ara, emprengués polítiques actives de suport, enfortiment i vertebració de la comarca. Algunes d’aquestes polítiques serien sobre la transició energètica, en mobilitat, en industrialització, vertebració del Penedès i en la millora del suport als ajuntaments.

Des del seu punt de vista, el pacte entre Junts i el PSC novament comporta tenir un govern contrari als interessos del territori i posa en risc l’autonomia i la capacitat de decisió pròpia de la ciutadania penedesenca que estarà segrestada pels interessos partidistes de la sociovergència.

ERC recorda que per primera vegada des de la recuperació de la democràcia han estat la primera força en nombre d’alcaldies a la comarca, un element que consideren ha estat clau perquè es reedités l’aliança entre Junts i el PSC per intentar frenar la força del partit republicà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: