Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Irantzu Varela i Anna Gabriel omplen el Casal Popular reivindicant la societat sense patriarcat

Aquest cap de setmana la Coordinadora de l’Esquerra Independentista han organitzat unes Jornades feministes al voltant de la commemoració del 25N.

Les jornades s’han celebrat sota el lema “La teva indiferència i el teu silenci són complicitat”. L’acte central va ser una xerrada al Casal Popular, celebrada aquest dissabte a la tarda, amb la participació de la diputada de la CUP, Anna Gabriel, i la periodista i feminista radical, Irantzu Varela, un acte que va omplir totalment el local. Gabriel es va expressar en castellà, en deferència a la Irantzu. En declaracions a Penedès TV avançava els continguts de la seva xerrada, centrats en destacar que la societat falla en no fer una anàlisi realista de l’origen de les morts sexistes. Cal anar a l’arrel del problema, que passa per abolir el patriarcat.

Per això Gabriel assenyala que és necessària una actuació integral i valenta en tots els àmbits, des de la política fins a la justícia, passant per l’educació o l’actuació dels cossos policials.

Per la seva banda Irantzu Varela va expressar de forma vehement i molt clara la reivindicació de les dones sobretot per fer defugir la societat del sistema públic de patriarcat, per evitar la relació tan directe de la dona com a objecte sexual. En el transcurs de l’acte es va repartir el fulletó de la campanya “Jo penedesenca també he patit assetjament”.

Aquest va ser l’acte central de les jornades que van iniciar-se divendres, 25 de novembre, al vespre a la plaça de la Vila  amb una concentració i la lectura d’un manifest. Es va desplegar una pancarta amb el lema “Prou feminicidis. Ni una menys”.

L’objectiu era fer visible el missatge, pel qual cal treballar tots els dies de l’any.

A més de la lectura del manifest es va fer també una performance omplint missatges feministes en cartolines de color lila que servien per fer un símbol femení al vell mig de la plaça de la Vila.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: