Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cros de l’escola Cristòfor Mestre ha aplegat 600 participants

L’escola Cristòfor Mestre de Vilafranca i el seu entorn més immediat van ser l’escenari dissabte al matí del segon cros escolar de la temporada dels Jocs Esportius de l’Alt Penedès.

Organitzat pel Consell Esportiu de l’Alt Penedès i per la mateixa escola, el cros va aplegar al voltant de 600 nens i nenes de diferents escoles de la comarca. Infantils, alevins, benjamins, pre-benjamins, mainada i baldufes van fer recorreguts per circuits d’entre 2 mil metres el més llarg i els 100 metres el més curt. Les baldufes, nens i nenes nascudes el 2013, van ser protagonistes d’una petita carrera de 100 metres al carrer J.V.Foix, mentre que els més grans, els infantils, van córrer fins a 2 mil metres pels vials més propers al centre educatiu.

Aquesta ha estat la primera vegada que l’escola Cristòfor Mestre organitza un cros dels Jocs Esportius. Des del mes de maig, la direcció del centre, l’AMPA i el Consell Esportiu de l’Alt Penedès han estat treballant per a que l’activitat fos un èxit. La directora de l’escola, Núria Cañís, es mostrava molt satisfeta dels resultats de la iniciativa i de la implicació de la comunitat educativa del centre en el projecte.

El nivell de participació en aquest segon cros de la temporada va ser lleugerament superior a la mitjana en bona part degut a l’àmplia presència de nens i nenes de la mateixa escola Cristòfor Mestre en les carreres programades.

 

D’igual manera, fins una trentena de pares i mares del centre van col·laborar com a voluntaris en l’organització de la matinal esportiva. Un d’ells, Jaume Massanés, explicava com havia anat tot el procés de preparació previ i com havia respòs el conjunt de l’escola a la iniciativa.

El bon temps va acompanyar durant tota la matinal de dissabte i això també va provocar que un bon nombre de veïns de la zona sortissin al carrer per a seguir de primera mà les carreres dels nens i nenes. Precisament, la implicació del veïnatge i el fet que un cros d’aquestes característiques fomenti la interrelació entre alumnes de diferents centres educatius eren dos aspectes que valorava de forma molt positiva la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas.

El programa de cros del JESPE continuarà durant el mes de novembre amb dues matinals més previstes pel dia 12 a Les Cabanyes i pel dia 20 a Sant Martí Sarroca. Ja al desembre arribarà el torn de Moja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: