Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Requesens presenta un llibre sobre la profecia i el seu lligam amb el poder al segle XVI

La presentació del llibre s’ha fet al Claustre de Sant Francesc, i amb acompanyament de música en directe de l’època en què se centra “El poder i la profecia. De la teoria a la pràctica borgiana”

Joan Requesens, doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Teologia, comentava que el llibre recull textos de profecies preferentment del segle XVI que posen de manifest la credulitat de la majoria de la gent i la capacitat d’una minoria per aprofitar-se’n.
Requesens explica que en segles posteriors encara s’usaven les profecies per justificar o promoure actituds de certs grups de poder. Comenta que per exemple al llarg del segle XIX els carlins les van utilitzar per donar suport a les demandes del seu candidat a la corona espanyola.
Finalment, l’autor del llibre apunta que avui dia, tot i que encara es poden trobar profecies a internet, potser el més similar serien les estadístiques i l’ús que se’n fa també des dels cercles de poder.
El mateix Requesens reconeix també que el llibre és una obra molt densa i complerta, ja que recull referències de molts autors i cites en diferents llengües per exemplificar el poder de les profecies i el seu ús.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: