Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gemma Mengual i Roger Coma, són els primers Ambaixadors del Cava

La nedadora de sincronitzada, Gemma Mengual, i l’actor Roger Coma, han estat nomenats aquest dissabte al vespre Ambaixadors del Cava.

una distinció que la Confraria del Cava Sant Sadurní ha creat enguany per reconèixer destacades personalitats de la societat i que aquestes, alhora, difonguin la cultura del Cava.

El nomenament de Roger Coma i Gemma Mengual es va fer en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que va començar amb  l’actuació del Ball de Gitanes de Sant Sadurní i dels Bastoners del País del Cava, a la plaça de la vila. L’acte va incloure un espectacular mapping* en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. També hi van participar el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera. Després d’aquesta part més festiva es va nomenar els nous Ambaixadors del Cava. En el seu parlament, Mengual ha recordat el vincle que l’uneix amb el Penedès, ja que el seu avi era fill d’aquesta terra. La nedadora ha assegurat que a casa seva no ha faltat mai el cava a les celebracions, com tampoc a l’hora de celebrar els seus triomfs esportius.

Roger Coma, per la seva banda, va dir que el cava és un medicament que s’hauria de servir a les farmàcies i va apuntar, ironitzant amb la polèmica de la supressió de la coronació de la reina del cava,  que se sentia molt satisfet de ser ambaixador d’aquest producte.

El nomenament va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, a més del president de la Confraria del Cava, Toni de la Rosa. De la Rosa va imposar un pin amb una copa de cava als ambaixadors, i el vestit de la nedadora Gemma Mengual, va dificultat una mica aquesta imposició.

La Confraria ha treballat per fer més popular aquest esdeveniment, traslladant a peu de plaça l’acte, enlloc del balcó de l’ajuntament.

Per finalitzar, la Confraria del Cava va proposar un brindis multitudinari i conjunt que ha comptat amb la participació de més de 1.500 persones. Es van repartir copes de cava per a tots els assistents que omplien la plaça i es va rubricar el moment amb una foto històrica.

La pròxima activitat que s’ha programat dins la Setmana del Cava és la Investidura Tardoral que enguany distingirà com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, i la única dona al món que compta amb set estrelles Michelin. Ruscalleda serà investida a la seu de la Confraria del Cava aquest divendres. Al seu costat, s’investiran també diverses personalitats com a Confrares de Mèrit i de Número.

Una de les novetats d’aquest acte és que la Confraria enceta enguany el reconeixement a la trajectòria de destacats cavistes. El primer serà Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: