Diumenge, 20 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge s’estrena el documental de Pep Puig ‘Els dies i els llibres’

El documental ‘Els dies i els llibres’, de Pep Puig, analitza la realitat de les editorials i llibreries independents a Catalunya.

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, a l’Auditori de Vinseum, s’estrena el documental de Pep Puig ‘Els dies i els llibres. Les editorials i llibreries independents a Catalunya’. L’audiovisual és una idea i producció de l’Odissea Associació Cultural que té com a principal objectiu analitzar i reflexionar sobre la realitat de les editorials i les llibreries independents a Catalunya. A través d’una trentena d’entrevistes, la pel·lícula dóna veu i parla del dia a dia dels llibreters i editors independents, de les seves rutines i preocupacions. També descriu la situació actual que travessa el llibre i la necessitat d’adaptar-se als canvis originats per la crisi econòmica i internet. El director del documental explica que la principal tesi sobre la qual se sosté el documental és que la gent tira endavant per estima a l’ofici.

Des de l’Odissea Associació Cultural, el seu president Carmel Carrillo explica que calia fer una reflexió sobre el panorama actual. L’abril passat, Vilafranca va acollir les jornades ‘Els llibres i els dies’ en aquesta mateixa línia. El documental és un pas més en aquest camí de reflexió que comença quan es detecta el fenomen de la concentració editorial i la seva contesta en forma de proliferació d’editorials i llibreries petites i independents.

El documental compta amb la participació de la Cooperativa de Llibreters Independents Bestiari, l’Associació Independent d’Editors Llegir en Català, La Institució de les Lletres Catalanes, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca.

El regidor i conseller comarcal Raimon Gusi destaca que l’audiovisual també posa de manifest la necessitat de treballar plegats per continuar tenint un panorama ric i variat de llibres a Catalunya.

El documental ‘Els dies i els llibres’ es podrà veure, a banda de la seva estrena aquest diumenge, en un cicle de projeccions a Vilafranca i Barcelona i a algunes fires de llibres. Però també serà emès a TV3, Barcelona TV i Penedès TV.

Programació

Ràdio Vilafranca

18:30
La caixa de Pandora
Cultural del Centre de Dia de Salut Mental de Vilafranca
19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas
20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas

Penedès Televisió

18:30
Poemes pel Penedès
Poemes musicats i interpretats per Paton Soler
19:00
Vijazz
Madeleine Peyroux
19:30
Interiors de Vilafranca
Visita a les llars més emblemàtiques - Casa Roig

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: